Vita-B komplex C-90

Egészséges bőr, köröm, haj
Testi - szellemi vitamin, melyben a folsav felelős a vörös vérsejtek épségéért.

Vita-B komplex C-90

Vásárolja meg most Vita-B komplex C-90 termékünket!

7 000 Ft
Darabszám:
- +
Elérhetőség: Folyamatosan készleten

TUDTA?
Ma népbetegségnek számít a vitaminhiány! Ez a fontos vitamin csoport a szervezetben valószínűleg több folyamatban vesz részt, mint akármelyik másik vitamin. 74 db. banánt kellene megenni ahhoz, hogy annyi B-vitaminhoz jusson az ember, amennyi egy kapszulában van.

Mézmalátán nevelt, szárított, inaktívált fermentum, mely a B- vitaminokat és funkcionális nyomelemeket természetes közegében tartalmazza. A megfelelő B-vitaminokkal való ellátottság elősegíti az egészséges bőr, szép haj, és ép köröm megőrzését. B6-vitamin az egyik legtöbb feladatot ellátó koenzim, naponta több mint száz féle feladatot lát el. Általános roboráló hatása révén lerövidíti a lábadozási időt. Fejlődésben lévő gyermekek, sportolók, idősek tápanyag ellátását kiegészíti. A helytelen táplálkozás, élvezeti szerek bevitele, környezeti ártalmak és gyógyszerek szedése, rabolják a B-vitaminokat. Az eddig említetten kívül vitaminhiányt okozhatnak az anyagcserezavarok, a máj, epe és vese betegségek.
(Forrás DR Ladocsi Teréz docens szakbiológus, DR Vásárhelyi Barna laboratóriumi szakorvos)

Miben nyújthat segítséget?

 • Minden tagja vízoldékony, a fölösleg kiürül, nem tárolódik a szervezetben. Mivel szinergista hatásúak, a B-vitaminok hatásosabbak, ha együttesen adják, mintha külön-külön alkalmazzák őket.
 • B1-vitamin (tiamin):
  Szellemi vitaminként ismerik, mert kedvező a hatása az idegrendszerre és a szellemi teljesítményre.
 • B2-vitamin (ribolflavin):
  Egészséges tőle a bőr, a köröm és a haj. Javítja a látást, mérsékli a szem kifáradását.
 • B3-vitamin (niacinamid):
  Nélkülözhetetlen a nemi hormonok, (ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron) trioxin és az inzulin szintézisében.
 • B6-vitamin (piridoxin):
  Szerepe van a vörösvértestek képződésében, részt vesz a sejtek fehérje, valamint az ingerület átvivő anyagok szintézisében. Segíti fenntartani az idegrendszer egészséges állapotát. Csökkenti az asztmás rohamok gyakoriságát. Elősegíti az öregedést késleltető nukleinsavak megfelelő szintézisét.

Elősegíti a fehérjék anyagcseréjét, tetszetős, egészséges bőrt kölcsönöz. Fájdalomcsillapító hatású. Megakadályozza a vérszegénység kialakulását, roboráló hatású. Véd a fekélyes (üszkös) fájdalmak ellen.

Forrás: Earl Mindell - Vitamin biblia.

 

OÉTI NOT Sz: 3675/2008.


Vita-B komplex C-90