JOGI- ÉS ADATVÉDELMI NYILATKOZAT (ÁSZF)

  • Üzemeltető/Cégadatok
  • Általános tájékoztató
  • Szerzői jogok
  • Adatvédelem, személyes adatok kezelése, hírlevél, adatkezelők
  • Személyes adatok, regisztráció, azok módosítása, törlése, hibás regisztráció
  • A felelősség korlátozása a weboldalon
  • A felelősség kizárása a weboldalon
  • A weboldal tartalma, vételár, paraméterek, termék színének megjelenése a weboldalon
  • Böngészés a weboldalon, webáruházban (böngészők és sütik/cookies)
  • Érvényesség, az ÁSZF hatálya
  • A vásárlástól való elállás joga
  • Használati feltételek módosítása
  • Jótállás, szavatosság
  • Jogérvényesítés során felmerülő költségek
  • Egyéb rendelkezések

 

Üzemeltető/Cégadatok:

Cégnév: BioGroup Magyarország Kereskedelmi- és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövidített cégnév: BioGroup Kft.

Székhely: 2084-Pilisszentiván, Dózsa-köz 6.

Postacím, levelezési cím: 1141-Budapest, Szugló u. 83.

Cégjegyzékszám: Cg. 13 09 067874     

Telefon: 06-1/422-1082                 

Mail: biogroup@biogroup.hu

Webcím: www.biogroup.hu                       

Adószám: 10898044-2-13   

Kapcsolattartó személye: Gábeliné Marika

 

Általános tájékoztató:

Jelen Általános Szerződési Feltételek nyelvezete: magyar
A szerződésre alkalmazandó jog: magyar

A Jogi- és adatvédelmi nyilatkozat, a Vásárlási feltételek és a Szállítási- és fizetési feltételek menük minden pontja része az ÁSZF-nek.

Kérjük, amennyiben vásárlója vagy aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket (továbbiakban: ÁSZF) és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűvé tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, későbbiekben nem kereshető vissza, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre és semmilyen magatartási kódexre nem utal. Az ÁSZF elválaszthatatlan részét képezi az összes menüpont minden tartalma, melyet felhasználás és/vagy vásárlás előtt olvasson el figyelmesen. Vevő és Eladó között a szerződés elektronikus úton jön létre. Vevő oldalunkon való regisztrálásával elfogadja és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti az Általános Szerződési feltételt és valamennyi feltételt.

A Biogroup kft.  Magyarország bármely területére kipostázza a webáruháztól való megrendeléseket, ahová a szerződött kézbesítő cég vállalja a kiszállítást. A termékek jelenleg webáruházunkból elektronikus úton, házhozszállítással, vagy személyes átvétellel rendelhetők meg.

A megrendelések leadása internetes áruházunkba kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül a biogroup.hu webcímen regisztrációt követően. A telefonon, e-mailben, postai levélben történő rendeléseket nem tudjuk elfogadni.

Az árucikkek mellett feltüntetett vételár tartalmazza az általános forgalmi adót, mely 27% (továbbiakban: Áfa). A szállítási díj külön fizetendő, melyről a Fizetés és szállítás menüpontban tájékozódhat. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. A termékek árának a jogát fenntartjuk.

A csomagok kiszállítása közvetített szolgáltatásunk, így azok időbeni pontosságáért a felelősséget nem vállaljuk.

A biogroup.hu webáruházban vásárlás előtt regisztrációra van szükség, amely során az általános adatok, szállítási- és számlázási adatok megadására kerül sor. A regisztráció és az adatok megadása önkéntes és ingyenes. Adatait bármikor módosíthatja, törölheti írásban, levélben, elektronikus levélben vagy telefonon. A regisztráció során megadott Email cím és Jelszó titkosságának megőrzése a Felhasználó felelőssége.

A Vevő/Felhasználó a biogroup.hu webáruházban történő megrendelésével, a regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével egyidejűleg elfogadja és tudomásul veszi a jelen szabályzatban foglalt valamennyi feltételt, nyilatkozatot, a vásárlási- és szállítási, valamint az Általános Szerződési Feltételt és a weboldal minden feltételének, nyilatkozatnak pontjával egyetért, kötelező érvényűvé tekinti magára nézve.

A megrendelés leadása nem minősül szerződésnek, a teljesítésig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. A szerződés a megrendelés visszaigazolásakor lép érvénybe. Megrendelésének törlését, módosítását a csomag feladását megelőzően Ön bármikor megteheti e-mailban elektronikus levélben vagy telefonon.

A vevő által leadott megrendelés kizárólag a rendeles@biogroup.hu e-mail címünkről történő visszaigazolásunk után lép érvénybe. A megrendelés legkésőbb 24 órán belül visszaigazoljuk és listázzuk a megrendelt terméke(ke)t, azok árát, a szállítási költséget. A postára adás, illetve érkezés várható időpontját egy másik e-mailben adjuk meg. A nem valós, vagy nem működő e-mail cím, valamint a valótlan adatok megadása regisztráció során a Biogroup Kft. nem vállalja a felelősséget sem a szállítási késedelmekért, meghiúsulásért, sem pedig az ebből adódó semminemű károkért a Vevő felé.

A Felek közötti szerződés tárgyát képezi:

A Felek közötti szerződés a megrendelés visszaigazolásakor jön létre. A szerződés tárgya a biogroup.hu internetes webáruházban található valamennyi beárazott, raktáron lévő vagy rendelhető termék. A feltöltés alatt lévő termékek, valamint a nem elérhető termékek nem képezik a szerződés tárgyát. Az elérhető, kosárba helyezhető és rendelhető termékek mellett megtalálja a termékinformációkat, melyeket folyamatosan töltünk vagy karbantartunk. Az árucikkek mellett feltüntetett vételár tartalmazza az általános forgalmi adót, mely 27% (továbbiakban: Áfa).

 

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészében, melyet minden esetben egyeztetünk a Megrendelővel.

A termékek mellett feltüntetett árak változtatásának a jogát fenntartjuk.

Kérjük, olvassa el figyelmesen:

  • Jogi- és adatvédelmi nyilatkozat
  • Vásárlási feltételek
  • Fizetés és szállítás

menüpontokat, mely az ÁSZF elválaszthatatlan együttes részét képezik.

A Webáruház működésével, megrendelési- és szállítási folyamatával, valamint a termékinformációkkal kapcsolatban felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken (Kapcsolat/Elérhetőségek menüpont) rendelkezésére állunk.

 

Szerzői jogok

biogroup.hu internetes megjelenésének oldalai, teljes weboldala szerzői jogvédelem alatt áll.

A biogroup.hu saját képeit és sajtóképeit közzé lehet tenni, de ebben az esetben jól láthatóan és kiolvashatóan kell szerepelnie a Biogroup logójának, elnevezésének, elérhetőségének és a ,,Minden jog fenntartva” szövegnek. Továbbá a Kérelmező köteles írásban értesíteni a Biogroup Kft-t a megjelenést megelőzően a megjelenés helyéről, idejéről.

 

Adatvédelem, személyes adatok kezelése, hírlevél

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH

Az adatok kezelésekor a 2011. évi CXII. törvény, valamint az adatkezelésre vonatkozó egyéb hatályos magyar jogszabályok az iránymutatóak.

Az Ön adatait a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tároljuk határozatlan időtartamig, vagy a törlés kéréséig.

A Biogroup kft.  az Ön személyes adatait bizalmasan kezeli, mint Adatkezelő és azt harmadik félnek át nem adja, kivétel az Adatfeldolgozók. A megrendeléshez szükséges szállító partnerek a szállításhoz szükséges adatokat adjuk ki, továbbá szoftver üzemeltető részére, illetve hatósági felkérés alapján. Az adatokat kizárólag a Biogroup Kft. részére gyűjtjük és dolgozzuk fel a cég gazdasági feladatának teljesítéséhez betartva a személyes adatok védelméről és kezeléséről szóló jogszabályok előírásait.

 

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁS:
A hírlevélre való feliratkozás ingyenes és önkéntes. A feliratkozással Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Biogroup kft.  által üzemeltetett áruházak az Ön részére tájékoztató és reklám céllal hírleveleket küldhessen. Harmadik félnek adatait nem adjuk át. Amennyiben rendszeresen információkat szeretne kapni a Biogroup kft.  aktuális ajánlatainkról és újdonságainkról, kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre. Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat a hírlevélben megtalálható leiratkozó link segítségével, vagy levélben, vagy telefonon is kérheti leiratkozását.
A Biogroup kft.  a személyes adatokat csak a konkrét vásárlással összefüggésben használja fel.
A hírlevélre külön kell feliratkozni és nem feltétele az áruházból való vásárlásnak.
 

Személyes adatok, regisztráció, azok módosítása, törlése, hibás regisztráció

A Webáruházunkból csak regisztrációt követően tud rendelni.

Az adatszolgáltatás önkéntes és ingyenes. A személyes adatainak törlését, módosítását, helyesbítését Ön bármikor megteheti ingyenesen a regisztrációs nevével és jelszavával, vagy telefonon, levélben, elektronikus úton is kérheti tőlünk. Ez esetben vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben, postai levélben vagy telefonon keresztül (utóbbi munkaidőben). Az ez irányú kéréseket a lehető leghamarabb teljesítjük.

Regisztráció és annak módosítása, törlése

A BIOGROUP KFT honlapjára történő regisztráció ingyenes. A regisztráció feltétele a regisztrációs adatlap pontos, teljes és időszerű adatokkal való kitöltése, valamint a vásárlási- és szállítási feltételek, az ÁSZF megismerése és elfogadása. A regisztrációhoz szükséges egy érvényes e-mail cím, valamint egy választott jelszó megadása. A jelszó titokban tartása az Ön felelőssége, a belépési információ biztonságos megőrzése elvárt. A regisztrációt követően Ön bármikor email címe és jelszava segítségével tud bejelentkezni és módosíthatja adatait. Regisztrációjának törlését és/vagy módosítását Ön bármikor kérheti tőlünk e-mailben, postai levélben vagy kezdeményezheti az erre szolgáló funkciók használatával. A regisztráció módosítása és törlése ingyenes, Kérem, minden esetben ellenőrizze SPAM fiókját is, ha levelet vár tőlünk.

Azok az ügyfél által nem használt tárolt adatok (pl. belépéshez megadott adatok), melyek nem szükségesek az ügyfél kapcsolattartásához, esetleges garanciális vagy szavatossági ügyintézéshez, maximum 3 év után törlésre kerülnek.

Tilos hamis profilok létrehozása. Kérdéses esetekben a Biogroup kft.  a www.biogroup.hu üzemeltetője kérheti a felhasználót személyes adatainak igazolására, a névhasználat jogszerűségének igazolása céljából. a BIOGROUP KFT fenntartja magának a jogot, hogy bármikor figyelmeztetés nélkül regisztrációt töröljön, ha a felhasználó indokolatlanul, kárt okozó magatartást követ el oldalunkon.

Hibás regisztráció

A regisztráció során megadott adatokat a Profil/Személyes adatok menüpontokban bármikor módosíthatja. Amennyiben regisztráció során hibásan adta meg adatait és/vagy a kötelező kitöltendő mezőket nem töltötte ki maradéktalanul és emiatt rendszerünk nem tudta Önt regisztrálni, úgy Önt a Biogroup kft.  a biogroup.hu üzemeltetője a Felhasználó mulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért nem vállalja a felelősséget.

 

A felelősség korlátozása weboldalon

A Biogroup kft.  14 éven aluli személyektől személyes adatokat nem áll szándékában kérni. Amennyiben 14 éven aluli személy juttatott el hozzánk személyes adatokat, akkor a gyermek szülőjének vagy gyámjának beleegyezése szükséges. Ha a szülő vagy Gondviselő nem egyezett bele az adatok megadásába, kérheti ezen adatok törlését az előző pontban felsorolt módon. Ez esetben a részünkre megküldött adatok a lehető leghamarabb törlésre kerülnek a nyilvántartásunkból. Regisztráláskor a szülői, gyámi beleegyezésről nem kérünk írásbeli igazolást.

 

A felelősség kizárása weboldalon

A Biogroup Kft., a biogroup.hu webshop üzemeltetője nem vállal semminemű felelősséget az adatvesztésből, a szoftver helyreállításból, állási időből vagy egyéb kiesett termelési vagy munkaidőből eredő, a Vevőnél keletkezett károkért, illetve elmaradt haszonért, veszteségért. A Felhasználó/Vásárló tudomásul veszi, hogy magának kell gondoskodnia a számítógépe megfelelő használatáról és az azon tárolt adatok védelméről. A biogroup.hu webshop üzemeltetője nem vállal felelősséget semmilyen külső, közvetlen vagy közvetett hibákért, speciális vagy esetleges következményekért, károkért, különös tekintettel: üzemzavarból, információtovábbítási késedelemből adódó, vírusok okozta vonal vagy rendszerhibából adódó károk esetén abban az esetben is, ha a Biogroup Kft-t ilyen lehetséges károkról, veszteségekről vagy költségekről tájékoztatták. A rajtunk kívül álló hibákért – akár nyomdai, technikai vagy időjárás okozta rendszerleállás, valamint szolgáltató elektronikus és egyéb vonalhibájából eredő hibákért – felelősséget nem vállalunk.

A szerver leállásából keletkező késedelmes csomagfeladásokért és szállításokért, valamint a szállító hibájából történő adminisztrációs és gyakorlati késedelmekért a felelősséget nem tudjuk vállalni.

A Biogroup kft.  nem vállal felelősséget a Megrendelő számítógépes felhasználói ismeretének hiányából adódó, valamint a programok kezelésének ismerete hiányából történő panaszokért.

 

A weboldal tartalma, vételár, termékleírás a weboldalon

A weboldal vagy a szolgáltatás használata révén Ön teljes felelősséggel dönt abban, hogy az információk megfelelnek-e az Ön igényeinek vagy érzékenységének. A szerző a weblapon található adatok használatából eredő semmilyen anyagi vagy szellemi kárért nem felel.

A BIOGROUP KFT üzemeltetője megpróbálja a tőle telhető legpontosabb tájékoztatást adni a Felhasználónak az oldalain megjelenő beárazott termékekről. Fenntartjuk a jogot, hogy a honlapunkon megjelenő termékadatok bármikor módosulhatnak.

Az árucikkek mellett található fotók szimbolikus jellegűek, az árucikkek csomagolása, megjelenése eltérhet ettől. Cégünk lehetőségeihez mérten minden esetben aktualizálja a termékfotókat. A raktárkészletünkben lévő termékek csomagolása/leírása eltérhet a gyártó által közzétett csomagolástól/leírástól, így fenntartjuk a jogot, hogy a raktárkészletünkben lévő termékeink csomagolása, leírása eltérhet a gyártó által aktuálisan vagy visszamenőlegesen közzétettől.

A termékek színének megjelenéséről átlagosságban:

A lehető legpontosabban jelenítjük meg a termékek valódi színeit, melyek honlapunkon láthatóak. Mivel azonban a monitor és a beállítások sajátosságai miatt a színek megjelenése változhat, nem garantáljuk a megrendelt és a szállított áruk színének tökéletes egyezését az Ön által látottakkal. Reklamációt színekkel kapcsolatban nem tudunk elfogadni, de a termék kicserélhető, levásárolható vagy élhet a vásárlástól való elállás jogával, azonban színekkel kapcsolatban panasz esetében a termék visszaszállítási költsége a Megrendelőt terheli.

Vételár:

A termékek mellett feltüntetett ár bruttó kiskereskedelmi vételár, amely már az ÁFÁ-t (27%) tartalmazza.

Böngészés a weboldalon webáruházban (böngészők és sütik)

Webáruházunkban és teljes weboldalunkon Ön ingyenesen rendelés, regisztráció, valamint személyazonossága felfedése nélkül is kedvére böngészhet, hogy megismerkedhessen weboldalunkkal, tájékozódjon termékeinkről, árainkkal. Ebben az esetben adatai megadása nem szükséges.

Sütik (cookies):

A süti egy információcsomag, amit a honlap (szerver) küld a felhasználó böngészőprogramjának, amit az a helyi számítógépen tárol. A honlapnak így lehetősége van összekapcsolni az aktuális kérést a korábbiakkal: leggyakrabban regisztrált felhasználók azonosítására, „bevásárláskor” nyilvántartásra használják. A megrendeléshez a cookies (sütik) engedélyezése szükséges. Kérjük engedélyezze a sütik használatát. Gépének IP címét rögzítjük. Amennyiben nem szeretné engedélyezni a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. A cookie-t tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie-ban személyes adatok tárolására nem kerül sor. A cookie-k kizárólag a felhasználók autentikálásának megkönnyítését szolgálják. A regisztrációhoz kötött tartalmakat megtekinteni technológiai okok miatt csak cookie-t fogadó számítógépről lehetséges. A cookie érvényessége maximum a böngészőprogram bezárása, vagy a weboldalon történő kijelentkezés.

 

Érvényesség, az ÁFSZ hatálya

A Vásárló/Felhasználó a regisztrációval, valamint a megrendeléssel egyidejűleg tudomásul veszi a vásárlási-, szállítási és fizetési, valamint az általános szerződési feltételt, a jelen szabályzatban foglalt valamennyi feltételt és azokat elfogadja.

Az ÁSZF időbeni hatálya:

Jelen Általános Szerződési Feltételek időbeni hatálya a Biogroup kft.  vezetésének hatályon kívül helyezéséig érvényes.

Az ÁSZF területi hatálya:

Jelen Általános Szerződési Feltételek területi hatálya kizárólag Magyarországra érvényes. Magyarország határain kívüli szolgáltatás esetére külön feltételek vonatkoznak.

 

A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében Ön a megrendelése során élhet a vásárlástól való elállás jogával indoklás nélkül. A termékek helytelen használatából, tárolásából, tisztításából vagy szállításából eredő károkért felelősséget nem vállalunk.
A vásárlástól való elállás jogát a Megrendelő abban az esetben érvényesítheti, ha a megrendelését átvette. Megrendelő az áru átvételét követő 14, azaz Tizennégy napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól szóban telefonon vagy postai úton írásban vagy elektronikus levélben e-mail-en keresztül. Ebben az esetben a Biogroup kft.  köteles haladéktalanul, de legkésőbb a törvény által meghatározott 30, azaz Harminc napon belül a Vevő által kifizetett összeget visszatéríteni az Ön által megadott bankszámlaszámra történő utalással, vagy megbeszéltek szerint. Eladó a szállítási díjat is visszafizeti Vevő részére. Vevőt a termék visszaküldésének költsége terheli. Ha több terméket rendelt és nem az összes terméket kívánja visszaküldeni, úgy arányosan térítjük vissza a szállítási költséget a visszaküldendő termék(ek)re. 

Az Eladó követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítését a Vevőtől.
A visszaküldött termék visszaérkezéskor megvizsgálásra kerül. A termék tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges mértékű kipróbálást meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért a Vásárló felelősséggel tartozik az Eladó felé, és azt meg kell térítenie részére.
Írásban történő elállás esetén elegendő a Vevőnek az elállási nyilatkozatot 14, azaz Tizennégy napon belül elküldeni az Eladó részére. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe.

E-mail címünk: biogroup@biogroup.hu
Postacímünk: Biogroup Kft, 1141-Budapest, Szugló u. 83.
Kérem, hogy a termék árának visszafizetéséhez küldjön részünkre postai úton vagy elektronikusan egy bankszámlaszámot (név, számlaszám), ahova az összeget visszautalhatjuk/befizethetjük. A termék árát annak visszaérkezését követően utaljuk vissza.

A terméket javasoljuk, hogy ajánlott küldeményként, értéknyilvánítással együtt adja fel címünkre a legnagyobb biztonsággal becsomagolva, valamint helyezze a csomagba az elállást tartalmazó nyilatkozatot is (vagy küldje meg e-mail-en keresztül). Az elállási nyilatkozatot szabadon megfogalmazhatja, nincs előre meghatározott formanyomtatványunk erre az esetre. Az eredeti számlát, vagy annak fénymásolatát postai úton, vagy szkennelt formában elektronikus úton is eljuttathatja részünkre.

terméket visszaküldéskor NE utánvéttel, vagy tértivevénnyel küldje részünkre, mert ezeket a csomagokat nem áll módunkban átvenni. A terméket javasoljuk, hogy ajánlott, értéknyilvánított küldeményként juttassa vissza részünkre. A visszaküldés teljes költsége a Vevőt terheli. A csomag visszaérkezését követően videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálásra kerül. Amennyiben a termék a visszaküldés során megsérül, úgy a kézbesítőnél jegyzőkönyvet vetetünk fel a sérülésről és a továbbiakban a feladónak kell a kártérítést intéznie a szállító cégnél. Ezért javasoljuk, hogy értéknyilvánítással kerüljön feladásra a visszaküldendő termék.
Az elállás jogának rövid ismertetését a számlán is megtalálható. Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó 12 hónap elteltéig gyakorolni az elállás jogát.

A Megrendelő nem gyakorolhatja elállás jogát:
- olyan termék értékesítése esetében, mely a fogyasztó személyéhez kötött, ill. melyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő
- olyan termék értesítése, melynek ára a pénzpiac - értékesítő által - nem irányítható ingadozásától függ
- ha Megrendelő a terméket felbontotta és/vagy kipróbálta


Elállás joga kozmetikai és higiéniai termék vásárlása esetén:
Kozmetikai és higiéniai termék vásárlása esetén a Vásárló nem jogosult elállási jogát gyakorolni, amennyiben a termék csomagolását felbontotta és/vagy kipróbálta. Kézhezvételkor kérjük, szíveskedjen ellenőrizni a csomag sértetlenségét

Hibás teljesítés esetében:
Amennyiben nem azt a terméket kapta, amit megrendelt, úgy haladéktalanul jelezze telefonon vagy e-mailban és azt díjmentesen kicseréljük. Ehhez Önnek vissza kell küldenie számunkra a kicserélni kívánt terméket. A visszaszállítási költségét mi fizetjük. Kérjük, addig ne küldje vissza a terméket, amíg nem egyeztetett velünk a visszaküldés módjáról és ügymenetéről! Csak abban az esetben küldjük a másik terméket, ha visszaérkezett hozzánk a csere-termék. Köszönjük szíves megértését és együttműködését.

Hibás termék esetében:
A megvásárolt terméket csak abban az esetben cseréljük ki, ha azok bizonyítottan hibásak. Ha a megrendelt árucikk bizonyíthatóan hibás, azt díjmentesen kicseréljük. Amennyiben nincs módunk a cserére, úgy a Vásárló választása szerint árengedményt kaphat a kiszállított hibás árucikkre, vagy értékegyeztetéssel választhat magának egy másik árucikket, vagy élhet a vásárlástól való elállás jogával.
 

Szállítási hibából adódó reklamációk:
A Biogroup Kft. a tőle telhető legnagyobb gondossággal csomagolja be hibátlan termékeit és ellenőrzi a termékek épségét feladás előtt. A csomag átvételét követően minden esetben ellenőrizze a csomag és a benne lévő termék sértetlenségét.  Kézhezvételkor bontsa ki és lehetőség szerint - ha megoldható - a szállító előtt ellenőrizze azt. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a szállító nem kötelezhető arra, hogy megvárja, míg Ön kibontja és leellenőrzi a csomagot. Amennyiben a kiszállított áru megsérült, úgy jelezze azt a szállító cég felé. Ha ezzel kapcsolatban bármilyen probléma felmerül, keressen bennünket elérhetőségeinket, készséggel állunk rendelkezésére és megpróbáljuk megoldani a kellemetlenséget. Célunk, hogy vevőink elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal és termékeinkkel.

 

A fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályok és információk a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (www.nfh.hu) honlapján érhetőek el. Az itt nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, valamint a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szabályai az irányadóak.
Jelen tájékoztató hiányában jogosult a Fogyasztó három hónap elteltéig gyakorolni az elállás jogát.

 

HASZNÁLATI FELTÉTELEK MÓDOSÍTÁSA

A Biogroup Kft., a www.biogroup.hu üzemeltetője fenntartja magának a jogot, hogy jelen használati feltételeit, vásárlási szabályait egyoldalúan megváltoztassa, módosítsa minden indoklás és külön értesítés nélkül. A Felhasználó az aktuális feltételekről a honlap ezen részén, valamint a többi menüpontban mindig tájékozódhat, mely közzétételük időpontjától hatályosak.

Árváltozás esetén a változást megelőzően feladott megrendelés(ek)re a megrendelés pillanatában aktuális árak az érvényesek és ez kerül visszaigazolásra, számlázásra. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

A biogroup.hu üzemeltetője összes weboldalán minden változás jogát fenntartja.

 

JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG

Kínálataink között kizárólag megbízható gyártó termékei szerepelnek. A termékeket feladást megelőzően ismételten ellenőrizzük, hogy a Megrendelőhöz kifogástalan, hibátlan állapotú áru kerüljön. A legnagyobb gondosság mellet is előfordulhat azonban, hogy a Megrendelő valamilyen okból elégedetlen a termékkel. A BIOGROUP KFT mindent megtesz azért, hogy a vásárlói kifogást a vonatkozó jogszabályokkal összhangban a lehető legrugalmasabb módon kezelje.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Polgári Törvénykönyvben (továbbiakban: Ptk.)
a 151/2003. és 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadók.

A szavatosságról  és jótállásról szóló tájékoztató:

A szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsájtott számlát vagy nyugtát - a Fogyasztó bemutatja. Szavatossági igénye érvényesítésekor a szerződés megkötését a Fogyasztónak kell bizonyítania.

 

1. Kellékszavatosság
- Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön a  termék hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

- Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?
Ön - választása szerint - az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

1./ Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

2./ Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

- Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

- Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

- Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a .... vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

2. Termékszavatosság
- Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

- Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

- Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

- Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

- Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

- A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

  1. - a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
  2. - a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
  3. - a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

    A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

    Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

    [Ha a vállalkozás jogszabály vagy szerződés alapján jótállásra köteles, az alábbi 3. pont beillesztése is szükséges a tájékoztatóba:]

 

3.    Jótállás
- Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Hibás teljesítés esetén szerződés/... alapján a ... jótállásra köteles.

- Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

- Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?
A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

 

A szavatosságról általánosságban:
A termékek forgalmazása mindenben megfelel a hatályos magyar jogi előírásoknak. Az általunk eladott termékekre biztosítjuk a vásárláskor hatályban lévő jogszabályokban előírt szavatosságot. A nem tartós fogyasztási cikkek szavatossága fél év. A vevő köteles az átvett terméket a lehető leghamarabb megvizsgálni és a felmerülő hiányt, hibát haladéktalanul, de legkésőbb az áru átvételét követő 3 napon belül a BIOGROUP KFT-nak bejelenteni.

A kozmetikai, higiénés termékek szavatossága:
Felhasználhatósága egyedileg és a gyártás idejétől függően is változó. A felhasználhatóságuk a dobozon, a terméken, a magyar nyelvű leírásban vagy a csomagoláson van feltüntetve.

Egy termék akkor minősül hibásnak,
- ha a vásárlás időpontjában nem felel meg a jogszabályban előírt tulajdonságoknak,
- ha nem rendelkezik az azonos fajtájú termékre jellemző minőséggel,
- ha alkalmatlan ugyanazokra a célokra, melyre azonos fajtájú terméket rendszerint használnak,
- ha nem rendelkezik a termék leírásában, illetve mintában szereplő tulajdonságokkal,
- ha nem lehet arra a célra használni, amit a vevő elképzelt, és amivel a forgalmazó is egyetértett.

Szavatossági igénnyel fogyasztói szerződés esetén elsősorban a 2 év elévülési határidőn belül lehet fellépni. Felelősségünk megszűnik a termék nem rendeltetésszerű használata (pl. túlterhelés, hanyag tárolás), átalakítása, erőszakos nyitása, gondatlan kezelése esetén. Nem garanciális meghibásodásnak minősül továbbá, ha a terméket külső hő-, vegyi, vagy túlzott fizikai hatás érte. A szavatosság nem terjed ki a természetes elhasználódásra, valamint a vásárlás után keletkezett sérülésekre (töréskár pl. utazás során repülőn, buszon stb.). Ilyen esetekben javasoljuk, hogy kérjen kárfelvételi jegyzőkönyvet az illetékes társaságnál.

 

Javítás, csere:


A szavatosság érvényesítése csak abban az esetben lehetséges, ha a kifogásolt termék mellett a Vásárló bemutatja az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot (számlát). Ezt követően a kifogásolt termék bevizsgálásra kerül. Ha bizonyítást nyer, hogy a hiba gyártási hibából (és nem az előzőekben említett külső behatásokból) ered, a javítás/csere költsége a forgalmazót terheli. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy áruházunk webáruházként üzemel, így csak abban az esetben tudjuk a cserét biztosítani, ha a termék rendelkezésünkre áll, pótolni tudjuk azt.

Nem kozmetikai termékekre vonatkozó javítás, csere:
 

A Fogyasztó által hibás termék esetén igényelhető jogosultságoknak kötött
sorrendjük van, tehát a szavatossági jogok tartalmától és gyakorolhatóságuk sorrendjétől eltérni nem lehet:

A fogyasztó első alkalommal kijavítást, kicserélést kérhet. Amennyiben ezek egyike sem lehetséges, vagy a vállalkozás azok teljesítését nem vállalja, akkor kérheti vissza a fogyasztó a vételárat.

1.1/ A kijavítás és a kicserélés közül a fogyasztó választhat, de nem választhatja azt, melynek teljesítése a vállalkozás számára aránytalan többletköltséget eredményez

Fogyasztói jogok

  • A vásárló kérheti a hiba kijavítását
  • a vételár leszállítását
  • a hibás áru kicserélését

    (A panaszról jegyzőkönyv, a javításról munkalap készül.)

Jótállás kozmetikai termékeknél:
A kozmetikai és higiénés termékekre a Ptk. és a 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet törvényi előírása az iránymutató. Jótállás csak az egyes tartós használati cikkekre vonatkozik.

Hibás teljesítés esetében (hibás termék esetében):
Amennyiben nem azt a terméket kapta meg, amit megrendelt, vagy bizonyítottan hibás a termék, úgy haladéktalanul jelezze telefonon vagy levélben és azt díjmentesen kicseréljük. Tekintettel arra, hogy webáruház vagyunk, nem minden termék található raktárkészleten bejelentéskor és nem minden esetben tudjuk pótolni azt.

Hibás teljesítés esetén Ön kérheti a termék:
1.) kicserélését,
2.) árleszállítását,
3.) vétel elállás jogát,
4.) értékegyeztetéssel cseréjét.

Amennyiben raktáron van a termék, úgy azt kicseréljük és a kicserélendő áru visszaérkezését követő munkanapon feladjuk. Amennyiben nincs raktáron a termék, úgy Megrendelő eldöntheti, hogy fenntartja-e a megrendelését, megvárja, amíg a termék megérkezik és kicseréljük, vagy visszatérítjük a teljes ár egy részét, vagy ár-érték egyeztetéssel egy másik termékre cseréli, vagy elállhat a vásárlástól. A raktárkészlet alakulása az aznapi rendelések feldolgozása után történik. Vannak termékek, melyek nem utórendelhetőek, nem pótolhatóak.

Hibás termék esetében a megvásárolt terméket csak abban az esetben cseréljük ki, ha azok bizonyítottan hibásak.

A szavatossági igény leértékelt áru esetén is érvényesíthető, ilyenkor is lehet minőségi kifogással élni, amennyiben a kereskedő nem jelölte meg a leértékelés okát. Fogyasztóvédelemmel

Szállításból eredő hibák: a Biogroup kft.  a tőle telhető legnagyobb gondossággal csomagolja be hibátlan termékeit és ellenőrzi a termékek épségét feladás előtt. A csomag átvételét követően minden esetben ellenőrizze a csomag és a benne lévő termék sértetlenségét. Ha megoldható, akkor a szállító előtt, de szállító nem kötelezhető arra, hogy megvárja, amíg Ön kibontja.  Amennyiben a kiszállított áru megsérült, úgy A Vevőszolgálat az esetleges károk bejelentését fogadja.


Magyar Posta:

Lakossági ügyfeleinknek: 06-1-767-8282
Hétfőtől szerdáig és pénteken 08:00-17:00
Csütörtökön 08:00-20:00 óráig. 


Termékcsere:
Amennyiben a termék nem hibás, hanem szín vagy egyéb nem megfelelősség miatti termékcseréről van szó, úgy a cserét értékegyeztetéssel bármikor

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!