Egészséges bőr, szép haj és ép köröm. Testi - szellemi vitamin, melyben a folsav felelős a vörös vérsejtek épségéért.

Egészséges bőr, szép haj és ép köröm. Testi - szellemi vitamin, melyben a folsav felelős a vörös vérsejtek épségéért.

Mézmalátán nevelt, szárított, inaktívált fermentum, mely a B- vitaminokat és funkcionális nyomelemeket természetes közegében tartalmazza. A megfelelő B-vitaminokkal való ellátottság elősegíti az egészséges bőr, szép haj, és ép köröm megőrzését. B6-vitamin az egyik legtöbb feladatot ellátó koenzim, naponta több mint száz féle feladatot lát el. Általános roboráló hatása révén lerövidíti a lábadozási időt. Fejlődésben lévő gyermekek, sportolók, idősek tápanyag ellátását kiegészíti. A helytelen táplálkozás, élvezeti szerek bevitele, környezeti ártalmak és gyógyszerek szedése, rabolják a B-vitaminokat. Az eddig említetten kívül vitaminhiányt okozhatnak az anyagcserezavarok, a máj, epe és vese betegségek.

Forrás DR Ladocsi Teréz docens szakbiológus, DR Vásárhelyi Barna laboratóriumi szakorvos

Miben nyújthat segítséget?

Minden tagja vízoldékony, a fölösleg kiürül, nem tárolódik a szervezetben. Mivel szinergista hatásúak, a B-vitaminok hatásosabbak, ha együttesen adják, mintha külön-külön alkalmazzák őket.

B1-vitamin (tiamin):

Szellemi vitaminként ismerik, mert kedvező a hatása az idegrendszerre és a szellemi teljesítményre.

B2-vitamin (ribolflavin):

Egészséges tőle a bőr, a köröm és a haj. Javítja a látást, mérsékli a szem kifáradását.

B3-vitamin (niacinamid):

Nélkülözhetetlen a nemi hormonok, (ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron) trioxin és az inzulin szintézisében.

B6-vitamin (piridoxin):

Szerepe van a vörösvértestek képződésében, részt vesz a sejtek fehérje, valamint az ingerület átvivő anyagok szintézisében. Segíti fenntartani az idegrendszer egészséges állapotát. Csökkenti az asztmás rohamok gyakoriságát. Elősegíti az öregedést késleltető nukleinsavak megfelelő szintézisét. Fokozza a fehérjék anyagcseréjét, tetszetős, egészséges bőrt kölcsönöz. Fájdalomcsillapító hatású. Megakadályozza a vérszegénység kialakulását, roboráló hatású. Véd a fekélyes (üszkös) fájdalmak ellen.

Forrás: Earl Mindell – Vitamin biblia.

Vita-B komplex C-90

Összetevők:

SZÁRÍTOTT INAKTÍVÁLT ÉLESZTŐ GRANULÁTUM, ZSELATIN, GÖRÖGSZÉNA MAG ŐRLEMÉNY

Tudta?

Ma népbetegségnek számít a vitaminhiány! Ez a fontos vitamin csoport a szervezetben valószínűleg több folyamatban vesz részt, mint akármelyik másik vitamin. 74 db. banánt kellene megenni ahhoz, hogy annyi B-vitaminhoz jusson az ember, amennyi egy kapszulában van.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!