A vese a vér szűrőrendszere, melynek funkciójára és a vizelet kiválasztásra ható, a húgyúti fertőzések és gyulladások kezelésének kiegészítésére ajánlott többfunkciós készítmény.

A vese a vér szűrőrendszere, melynek funkciójára és a vizelet kiválasztásra ható, a húgyúti fertőzések és gyulladások kezelésének kiegészítésére ajánlott többfunkciós készítmény.

A vese bab alakú páros szerv, méregtelenít, egyensúlyban tartja a szervezet folyadék, só és vízháztartását. Elsődleges feladatát tekintve szűrőrendszer, mely a vérből kiszűri s bomlás termékeket, amelyek az anyagcsere során keletkeznek. Elégtelen működésnek következménye lehet (veseelégtelenség, vesekő, nefrózis, némely mozgásszervi megbetegedés). A vese továbbá a hormonháztartásban és vérnyomás szabályozásában, valamint a sav-bázis egyensúly fenntartásában is szerepet játszik. /Vese és vesemedence gyulladás, bakteriális fertőzés.)
A veséket károsító tényező lehet a túlzott fehérje és só bevitel, a nehézfém terheltség és egyes gyógyszerek mellékhatása és a kevés folyadék fogyasztás.
A diónyi nagyságú prosztata az életkor előre haladtával megnagyobbodik, elnyomja a húgycső falát és ezzel gátolja a vizelet áramlását. Így célszerű húgyúti betegségekkel együtt kezelni.

Miben nyújthat segítséget?

Az UROZIT NOVUS, a vese funkcióra, vizelet kiválasztásra ható, a húgyúti fertőzések és gyulladások kezelésének kiegészítésére ajánlott több funkciós készítmény.
A termékben felhasznált Bio tökmagolaj, a (Cucurbita pepo var. styriaca) maghéj nélküli tök, hidegen préselt olaja.
Farmakológiai hatása: többszörösen telítetlen zsírsavai (linol és linolénsav) aránya eléri a 45-50 %-ot, jelentős az E-vitamin és fitoszterol tartalma.
Elterjedten használják prosztata eredetű fájdalmas vizeletürítés, alsó húgyúti fertőzések tüneteinek enyhítésére, érelmeszesedés lassítására, gyulladási folyamatok gátlására.
A nagy csalán és a nyírfalevél alkalmas a vese és húgyutak (izületek, köszvény) gyulladásos betegségeinek kezelésére.
A nagy csalánt már ősidők óta használják tisztítókúrák alkalmával. Magas B és C-vitamin és ásványi sók mellett, fitoszterint, klorofillt, karotint és enzimeket is tartalmaz.
A nyírfalevél, hatását flavonoidoknak, triterpénknek, szaponinoknak köszönheti, káliumtartalma is hozzájárul a megfigyelt hatáshoz.
A termék formulája, olajos kolloid szuszpenzió, mely hasznosulását eredményezi. Markáns tünetek esetén, orvosi felügyelet szükséges.

Forrás: Monográfia, hivatalos szakértői testület, klinikai tanulmányok. 2008. jan. 25.

Urozit Novus C-90

Összetevők:

EXTRA SZŰZ OLIVAOLAJ, NAGY CSALÁN ÖSSZES NÖVÉNYI KIVONAT: /EXTRA SZŰZ OLIVAOLAJ, PROPYLÉN GLYCOL, NAGY CSALÁN (URTICAE FOLIUM), NYÍRFALVÉL (BETULAE FOLIUM)/, BIO TÖKMAGOLAJ (ELLENŐRZÖTT ÖKOLÓGIAI GAZDASÁGBÓL SZÁRMAZIK).

Tudta?

A fitoterápia, húgyúti betegségek esetén általánosan alkalmazott kezelési mód. Tisztítókúrával elérhetjük, hogy ne legyen szűkség antibiotikumra.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!