A csonterősítő

Csonterősítő granulátum, mely kedvező arányban tartalmazza a kalciumot, foszfort, C-vitamint és a beépülést segítő magnéziumot.

A csonterősítő

Csonterősítő granulátum, mely kedvező arányban tartalmazza a kalciumot, foszfort, C-vitamint és a beépülést segítő magnéziumot.

A csont a szervezet 8-10 évenként megújuló szövete, melynek számos feladata van. A csontok adják a stabil vázat, és védőpajzsként óvják a sérülékeny belső szerveket. A csontszövet szerves rostjai közé különféle sók: kalcium-foszfát kalcium-karbonát, magnézium-foszfát épülnek be.

Kalciumbevitel szempontjából nem csupán a táplálék kalcium tartalma, hanem sokkal inkább a kalcium-foszfor helyes aránya számít.
A kalcium elengedhetetlen a csontok szilárdságának fenntartásához, a magnézium és a bór pedig abban segít, hogy a D-vitamin aktív formában alakuljon át.
Újabb kutatások szerint az antioxidáns C-vitamin is hozzájárul a csontállomány fenntartásához. Az ásványi anyagok a megújulást szolgálják.
Számtalan orvosi kutatás bizonyítja, hogy a változás korában a fito-ösztrogének csökken-tik a csontritkulás kockázatát.

Miben nyújthat segítséget?

A csontritkulás olyan fokozatosan súlyosbodó állapot, amelyben csökken a csontok ásványi anyag tartalma, ezáltal gyengülnek és hajlamosabbak lesznek a törésre. A termék fogyasztása és az életmódváltás hatékonyan csökkentik a károsodást.
Az ásványi anyagok széleskörű bioinformációs és regeneráló hatása több szinten érvényesül. A kalcium, a csontok szilárdságának legfontosabb eleme, de szerepet játszik a hormonok és különböző enzimek termelésében, továbbá biztosítja az idegsej-tek közötti kommunikációt, segíti a sebgyógyulást és az izmok összehúzódását. Fon-tos szerepe lehet a magas vérnyomás csökkentésében és a vastagbél védelmében.
Különleges eljárással készült gabona őrlemények, extrudált pelyhek, granulátumok melyek a maghéj, magbél és csíra tápanyagait vitaminjait, ásványi anyagait együttesen tartalmazza. A ginseng-gyökér őrlemény stimulálja az immunrendszert és segíti a beépülést. Az összetevők kedvező csonterősítő aránya tartalmazza a kalciumot, foszfort C,- B – vitaminokat és a beépülést segítő magnéziumot. Szerves kötésben nyomelemeket (cink, bór) és a fito ösztrogéneket: hasznosulásuk 98%-os.

Forrás: DR Ladocsi Teréz docens szakbiológus, DR Vásárhelyi Barna laboratóriumi szakorvos. 2002 Gaby, A. R. dr: Hogyan gyógyítható és előzhető meg a csontritkulás.

Ostefil granulátum 100g

Tudta?

30 éves kortól a csontok sűrűsége mindkét nemben csökkenni kezd. Ez a csontvesztés, a nőknél a változó kort követően felgyorsul.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!