Az emberi csontváz felépítésében - a járulékos csontokat leszámítva - mintegy 206 csont található. Legfontosabb gerincoszlop, amely egyenesen tartja a testet. A csigolyák között rugalmas, szívós porckorongok vannak - így a gerincoszlop csavarodni és hajolni is tud. Ha eme biológiai csodát sokáig szeretnénk panaszok nélkül élvezni, javasolt még idejében megelőző kezelést alkalmaznunk.

Az emberi csontváz felépítésében - a járulékos csontokat leszámítva - mintegy 206 csont található. Legfontosabb gerincoszlop, amely egyenesen tartja a testet. A csigolyák között rugalmas, szívós porckorongok vannak - így a gerincoszlop csavarodni és hajolni is tud. Ha eme biológiai csodát sokáig szeretnénk panaszok nélkül élvezni, javasolt még idejében megelőző kezelést alkalmaznunk.

30 éves kortól a csontok sűrűsége mindkét nemnél csökkenni kezd

Az ásványi anyagok bevitele szempontjából nem csupán a mennyiségek, hanem a minőségek is fontosak. A több nem mindig a jobb! Szerves beépülési formák és főleg a megfelelő arányok az elsődlegesek.
Ha kétszeres adag kalciumot szed, az akadályozhatja a magnézium a mangán és cink csontépítő hatásának érvényesülését.
A csontépítés nem csupán kalciumpótlás, hanem életmódváltás, és a megfelelő táplálkozás hosszantartó folyamata. Az OSTEFIL táplálék kiegészítő készítmény ezeket a szempontokat egyesíti.

A csontvesztés a nőknél a változó kort követően felgyorsul

Számtalan orvosi kutatás bizonyítja, hogy a változás korában a fitoösztrogének csökkentik a csontritkulás kockázatát.
A csontritkulás olyan fokozatosan súlyosbodó állapot, amelyben csökken a csontok ásványi anyag tartalma, ezáltal gyengülnek, és hajlamosabbak lesznek a törésre. A termék fogyasztása és az életmódváltás hatékonyan csökkentik a károsodást.

Az ásványi anyagok széleskörű bioinformációs és regeneráló hatása több szinten érvényesül. A kalcium, a csontok szilárdságának legfontosabb eleme, de szerepet játszik a hormonok és különböző enzimek termelésében, továbbá biztosítja az idegsejtek közötti kommunikációt, segíti a seb- gyógyulást és az izmok összehúzódását. Fontos szerepe lehet a magas vérnyomás csökkentésében és a vastagbél védelmében.

Az ásványi anyagok a megújulást szolgálják

A csont a szervezet 8-10 évenként megújuló szövete, melynek számos feladata van.
A csontok adják a stabil vázat, és védőpajzsként óvják a sérülékeny belső szerveket. A csontszövet szerves rostjai közé különféle sók: kalcium-foszfát kalcium-karbonát, magnézium-foszfát épülnek be. Kalciumbevitel szempontjából nem csupán a táplálék kalcium tartalma, hanem sokkal inkább a kalcium-foszfor helyes aránya számít. A kalcium elengedhetetlen a csontok szilárdságának fenntartásához, a magnézium és a bór pedig abban segít, hogy a D-vitamin aktív formában alakuljon át. Újabb kutatások szerint az antioxidáns C-vitamin is hozzájárul a csontállomány fenntartásához.

Az OSTEFIL hatóanyagai

Különleges eljárással készült gabona őrlemények, extrudált pelyhek, granulátumok, melyek a maghéj magbél és a csíra tápanyagait, vitaminjait, ásványi anyagait együttesen tartalmazza. Az összetevők kedvező csonterősítő aránnyal tartalmazzák a kalciumot, foszfort, C és B vitaminokat és a beépülést segítő magnéziumot. A funkcionális és növelt tápértékű élelmiszerek, kémiai szerkezet átalakítás nélkül, tartalmazzák az esszenciális aminosavakat, vitaminokat, makro és mikro elemeket.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!