A méz 190 tápanyagot tartalmaz, többek között 19 aminosavat, 33 ásványi anyagot, 11 fontos vitamint, enzimeket, szőlő- és gyümölcscukrot. Egyszerűen, könnyen, de az emésztőrendszer különböző helyein szívódik fel. Szerves savai javítják az étvágyat, az emésztést, enyhe nyugtató, fertőtlenítő, fájdalomcsillapító hatású és a felsorolás még korán sem ért véget. Igazi varázsszerrel van dolgunk!

A méz 190 tápanyagot tartalmaz, többek között 19 aminosavat, 33 ásványi anyagot, 11 fontos vitamint, enzimeket, szőlő- és gyümölcscukrot. Egyszerűen, könnyen, de az emésztőrendszer különböző helyein szívódik fel. Szerves savai javítják az étvágyat, az emésztést, enyhe nyugtató, fertőtlenítő, fájdalomcsillapító hatású és a felsorolás még korán sem ért véget. Igazi varázsszerrel van dolgunk!

A méz fertőtlenítő hatása a frissességétől, enzimtevékenységétől is függ. A mézfogyasztás nem okoz hiánytüneteket, sőt gazdag és változatos ásványi anyag tartalma hozzájárul az esetleges hiány megszűntetéséhez. A méz és a méhek gyűjtötte virágpor keveréke vitaminokban és aminósavakban gazdag, finom csemege.  Nem csak édesség, hanem sokoldalú táplálék, ami többféle szükséges anyaggal látja el az emberi szervezetet. Felveszi a küzdelmet a baktériumokkal, támogatja az emésztést, a májat, a vízkiválasztást, és táplálja az izmokat.

A PROPOLISZRÓL ÁLTALÁBAN

Arisztotelész a propoliszt „a fák könnyének” nevezte, és eredményesen alkalmazta a gyó-gyászatban. A propolisz a méhek tömítő, vagy ragasztóanyaga, amelyet a növények mézgás anyagából, a rügyek ragadós váladékából gyűjtenek össze. Ezt az anyagot a kaptár repedéseinek betapasztására, felületi egyenetlenségek, idegen maradványok bevonására használják. A fiasításra használt bábinges sejteket is vékonyan bevonják propolisszal, mert a méhanya különben nem petézne bele. Az összegyűlt méhszurok viaszt és egyéb idegen anyagokat is tartalmaz. Összetétele illóolajokból, vitaminokból (B1-, B2-, B6-, C-, E) aminosavakból, enzimekből és ásványi elemekből áll. A hajszálérrendszerre értágító hatású, vérnyomásszabályzó, valamint baktérium-szaporodást gátló. Rendszeres fogyasztása az általános szervezeti ellenálló képességet magas szinten tartja. Torokfájás, meghűlés esetén tinktúrás melegvízzel naponta többször gargalizáljunk.

APITERA PROPOLISZ-SZIRUP HÁRSVIRÁGGAL - Propolisz, a méhcsalád orvosa

A propolisz, az APITERÁPIA (méhészeti termékekkel való gyógymód) ismert, és leggyakrabban alkalmazott terméke.  A propolisz tartalmaz flavonoi-dokat, kalkonokat, terpént, vitaminokat, ásványi elemeket. Bizonyítottan azonosították a ferulsavat, amely baktériumölő hatását igazolja. Az ellenőrzött területről származó magyar virágméz, nem csupán élelem de hasznos tápértékű természetes kiegészítője a proplisznak. Minőségileg ellenőrzött termék, melyet a HACCP biztosítási rendszer igazol. Több száz, baktérium, vírus és gombatörzs, valamint nagyszámú egysejtű parazita estében hatásos. Az orvosi hársfavirág (Tiliae officinalis flos), a házi patika, egyik leginkább ismert és alkalmazott terméke. Gyulladásátló hatását farnezol tartalmú illóolajának, nyák oldó hatását, szaponin tartalmának köszönheti. A termék komplex hatását kiegészíti a csicsóka sűrítmény inulin (oligofruktóz) tartalma, mely a hasznos bélbaktériumok tápláléka. Az egészséges bélflóra lehetővé teszi az immunrendszer hatékony működését.

VITA-B KOMPLEX

Ma népbetegségnek számít a vitaminhiány. Ez a fontos vitamin csoport a szervezetben valószínűleg több folyamatban vesz részt, mint akármelyik másik vitamin.  74 darab banánt kellene megenni ahhoz, hogy annyi B-vitaminhoz jusson az ember, amennyi egy kapszulában van.

Mézmalátán nevelt, szárított, inaktívált fermentum, mely a B- vitaminokat és funkcionális nyomelemeket természetes közegében tartalmazza. A megfelelő B-vitaminokkal való ellátottság elősegíti az egészséges bőr, szép haj, és ép köröm megőrzését. B6-vitamin az egyik legtöbb feladatot ellátó koenzim, naponta több mint százféle feladatot lát el. Általános roboráló hatása révén lerövidíti a lábadozási időt. Fejlődésben lévő gyermekek, sportolók, idősek tápanyag ellátását kiegészíti.

A VITA-B komplex minden tagja vízoldékony, a fölösleg kiürül, nem tárolódik a szervezetben. Mivel szinergista hatásúak, a B-vitaminok hatásosabbak, ha együttesen adják, mintha külön-külön alkalmazzák őket. A helytelen táplálkozás, élvezeti szerek bevitele, környezeti ártalmak és gyógyszerek szedése, rabolják a B-vitaminokat: 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!