Az egész szervezet egészségére prevenciós jelleggel ható, antimikróbás és fertőzés gátló készítmény.

Az egész szervezet egészségére prevenciós jelleggel ható, antimikróbás és fertőzés gátló készítmény.

Az immunrendszerünkre negatívan ható legbefolyásosabb tényezők:

  • a helytelen táplálkozás (savas ételek túlsúlya, rossz emésztés, kevés folyadék, vitamin és ásványi anyag hiány
  • környezetünkben jelen lévő paraziták, vírusok, baktériumok, méreganyagok, vegyszerek, adalékanyagok, oldószerek, penész és poratka
  • negatív stressz (kín, feszültség, aggodalom)
  • traumák (ionizációs sugárzások, radioaktív és egyéb háttérsugárzások).

Miben nyújthat segítséget?

  • Az indián törzsek általánosan használt csodagyógyszere volt. Évszázadokon keresztül használták sebek gyógyítására, valamint kígyómarás ellenszereként. Az észak amerikai orvostudomány már 1895-ben hivatalosan elismerte az echinacea t, mint immun stimulátort.
  • Európában a Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) játszik jelentős szerepet az immunbetegségek terápiájában. A kasvirág természetes antimikróbás és fertőzés gátló: véd a baktériumok, vírusok, gombák és egyéb kórokozók ellen.
  • Tudományos alapokon álló kutatások igazolták, hogy az echinacea kivonat napi 2 –szeri bevitelével sikerült egyes falósejtek aktivitását növelni, hatásaként a sejtek egy természetes antivirális anyagot az interferont fokozottabban termelik. Csökkenti az immunválaszt allergiás reakcióknál, mint pl. az ekcéma, herpesz.
  • A C-vitamin és a cink együttes hatással stimulálja az immunrendszert.

Az immunrendszer hiányos, vagy gyenge működése, több betegség forrása, így az egész szervezet egészségére prevenciós jelleggel hat.

Forrás: Zöldpatika: A növényi alapú gyógyítás újra felfedezése 2008. Dr. Jörg Grünwald, növényi alapú gyógyítás nemzetközileg elismert szakértője. Dr. Chistof Jönick orvos és fitoterapeuta „táplálkozás és terápia” elmélet megalkotója.

Echinacea csepp 50 ml

Összetevők:

IONCSERÉLT VÍZ, GLICERIN (NEDVESÍTŐSZER), ECHINACEA NÖVÉNYI KIVONAT: IONCSERÉLT VÍZ, ALKOHOL 96%-OS, BÍBORKASVIRÁG (ECHINACEA HERBAT RADIX CONC.), ASZKORBINSAV (C-VITAMIN), CINK-CITRÁT.

Tudta?

Szervezetünk fő védelmi rendszere az immunrendszer, ez véd bennünket azoktól a környezeti támadásoktól, amelyekkel nap, mint nap meg kell küzdenünk. A legtöbb betegség hátterében szinte mindig kimutatható a legyengült immunrendszer, sőt egyes kutatók azt állítják, hogy jól működő immunrendszer esetében nem léphet fel súlyos betegség.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!