2008 őszétől tájékoztatja a BioGroup Magyarország Kft. olvasóinkat az egészség megőrzésével kapcsolatos cikkeivel, melyekből az emberi szervezetre jótékony hatású termékekkel ismerkedhettünk meg. A BioGroup saját gyártású termékei komplex összetételű és hatású étrend-kiegészítők, melyek nem tartalmaznak vegyi,- vagy szintetikus anyagokat, adalékokat, színezékeket.

2008 őszétől tájékoztatja a BioGroup Magyarország Kft. olvasóinkat az egészség megőrzésével kapcsolatos cikkeivel, melyekből az emberi szervezetre jótékony hatású termékekkel ismerkedhettünk meg. A BioGroup saját gyártású termékei komplex összetételű és hatású étrend-kiegészítők, melyek nem tartalmaznak vegyi,- vagy szintetikus anyagokat, adalékokat, színezékeket.

 Miért fontos ez?

Az azonos nevet viselő különféle termékek hatásmechanizmusa más és más! Papíron leírva a szintetikus anyagok kémiai képlete ugyanaz, mint a természetes anyagoké, azonban ezzel csak az emberi szemet lehet becsapni, de a sejtjeinket nem! Bemérésekkel igazolódott, hogy a szintetikus vitaminoknak csak a töredéke hasznosul a sejtekben. Az idegen anyagként értelmezett haszontalan anyagok felhalmozódnak, és a lebontásuk terhet jelent a szervezetnek.

Az emberi test sejtekből áll, és ezek optimális működéshez tápanyagokra van szüksége. Ehhez naponta körülbelül 70 féle ásványi anyagra és nyomelemre, 22 aminosavra, 17 vitaminra és 3 zsírsavra van szükség. Ezeket a tápanyagokat kívülről juttatjuk be a táplálkozással. A most kapható élelmiszerek kb. 50 %-kal kevesebb vitálanyagot tartalmaznak, mint az 1990-es években. Ebből következik, hogy táplálkozásunk energiában bővelkedik, de az egészség fenntartásához és a betegségek megelőzéséhez szükséges életfontos tápanyagokban szegény. Ez meglátszik a lakosság egészségi állapotán is. A vezető halálozási okok a szív- és érrendszeri betegségek, majd a bélbetegségek és tumoros elfajulásaik. A csontrendszeri- és gerinc deformitások, a tüdőrák, a diabetes népbetegségek. A túlsúly igen súlyos probléma hazánkban. A lakosság több, mint 50 %-a ezzel a problémával küzd!

50 évvel ezelőtt ritkaságnak számított, ha valaki arról számolt be, hogy beteg. Most az a ritkaság, ha valaki nem jár valahova kezelésre (kórház, természetgyógyász…), vagy nem szed gyógyszert. 

Az étrend-kiegészítők választéka óriási. Az élelmiszeripar mindenféle „tápanyagokkal” dúsítja a termékeit (ásványvíz, sajtok, kekszek stb.). A gyógyszeripar is  ásványokat és vitaminokat tesz a készítményeibe. Soha ennyi sokoldalúan képzett orvos, természetgyógyász, tanácsadó nem volt, mint most. De! Soha ennyi beteg ember sem volt! Akkor hol a hiba?

Lehet, hogy a fától nem látjuk az erdőt?  Miből gondolják, hogy a sejt nem az emberi lény része? Amennyiben ez az alapvető működési egysége a szervezetnek, akkor talán innen kellene kiindulni. A sejtnek, mint önálló egységnek teljesen indifferens tényező, hogy a tápanyagokat miből kapja. Töltött káposztából, vagy egy kapszulából, hiszen ezek ilyen állapotban csak a szájban léteznek. Nem az számít, hogy mit eszünk, hanem az, hogy abból sejtszinten mi fog hasznosulni. Az viszont nagy kérdés: hogyan tudunk gazdálkodni, vagy garázdálkodni az energiánkkal.

A szervezetet az enzimek működtetik. Mindenki egy „enzim bankkal” születik. Életünk során enzimeket használunk el, de mikor teszünk be  a bankba? Hamar elfogy a készlet, ha mindig csak kiveszünk. Természetesen a szervezet jelez, csak mi nem veszünk róla tudomást.

A mai táplálékokból naponta 8-10 kg, 15-20 féle nyers zöldség –gyümölcsöt kéne fogyasztani, hogy a megfelelő mennyiségű tápanyag a sejtekhez eljusson. Ez fizikailag is lehetetlen.

Ezért ki kell egészíteni a táplálkozásunkat jó minőségű tápanyagokkal. Ekkor várhatjuk el, hogy jól működjön a szervezetünk. Lépjünk bátran! Amit nem tudunk a tányérunkra tenni, azt tegyük mellé!

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!