A betegségek valódi okai az élősködők és / vagy a szennyezőanyagok jelenléte a szervezetben. Az édesgyökeret évszázadok óta elterjedten használja a népgyógyászat, a gyerekek fogzásától az időskori anyagcsere betegségekig. Megtudjuk, hogyan vehető fel hatékonyan a parazitákkal, szennyeződésekkel folytatott állandó küzdelem a feketedióval, és miért istenítették az indián törzsek Echinacea-t.

A betegségek valódi okai az élősködők és / vagy a szennyezőanyagok jelenléte a szervezetben. Az édesgyökeret évszázadok óta elterjedten használja a népgyógyászat, a gyerekek fogzásától az időskori anyagcsere betegségekig. Megtudjuk, hogyan vehető fel hatékonyan a parazitákkal, szennyeződésekkel folytatott állandó küzdelem a feketedióval, és miért istenítették az indián törzsek Echinacea-t.

Édesgyökeret mindenkinek!

Az édesgyökeret sokan a magyar Aloe verának tartják. A Fitt-Amin cseppben található édesgyökér hatóanyagai segítik a gyomor és nyombél nyálkahártya normál működésének fenntartását. Az L-karnitin és króm részt vesz a sejtszintű zsír anyagcserében és energiatermelő folyamataiban. Az édesgyökér a kunsági tanyavilág élő sövény-növénye. Évszázadok óta elterjedten használta a népgyógyászat, a gyerekek fogzásától az időskori anyagcsere betegségekig. Komplex hatása mellett a testsúly csökkentő diéták kiegészítésére kiválóan alkalmas. Az édesgyökér eszencia hámozott kockából készült, mely széles körű hatóanyag bázist biztosít. Az édesgyökérben található glicirrhizin az anyagcsere folyamataira jelentős befolyást gyakorol. Az édesgyökér eszencia fokozza a nyelőcsövet, gyomorfalat védő nyák termelődését, hogy így óvja a gyomorsav maró hatásától – ennek következtében nagy segítségére van a gyomorégésben, gyomorfekélyben és gyulladásos bélbetegségben szenvedőknek. Csak nyállal keverve kezd aktivizálódni, ezért emésztési problémák kezelésére a legmegbízhatóbb készítmény.

Feketedióval az élősködők ellen

Hulda Regehr Clark fiziológiai doktor szerint a betegségek valódi okai az élősködők    és / vagy a szennyezőanyagok jelenléte a szervezetben. Több tudományág együttes ismerete és művelése szükséges ahhoz, hogy szemléletváltással vizsgáljuk betegségeink keletkezésének valószínűsíthető okát. A parazita szót két értelemben használjuk. Általában a parazita kifejezést amőbánál nagyobb fajtákra értik. A parazita szót jelen esetben a bennünk élő összes élősködőre használjuk. Életmódváltozás miatt a lapos és hengeres férgek, galandférgek, mételyek, fonalférgek, bélgiliszták, horogférgek (élősködő férgek) jelenlétére már nem is gondolunk, pedig jelen lehetnek – sokkal ismertebbek a vírusok, baktériumok és gombák okozta betegségek. A legnagyobb probléma az, ha nem ismerjük fel, mikor károsítja szervezetünket pl. oldószeres szennyeződés, fém szennyeződés vagy penészgombák produktumai. Különböző betegségek, mint például a cukorbetegség, a magas vérnyomás, krónikus fáradtság, a migrén, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór vagy a sclerosis multiplex, daganatos betegségek valódi kórokozói paraziták. A Juglandis-csepp az extraerős feketedió és Juglans nigra növényi kivonattal kiegészíti az egyoldalú táplálkozást és a diétás étrendet. A Juglans nigra L. növényi kivonat komplex kombináció a paraziták elleni tisztító kúrához.

Az immunrendszer védelmére

Az Echinacea indián törzsek általánosan használt csodagyógyszere volt. Évszázadokon keresztül használták sebek gyógyítására, valamint kígyómarás ellenszereként. Az észak amerikai orvostudomány már 1895-ben hivatalosan elismerte az echinacea-t, mint immun stimulátort. A Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea L.) hozzájárul a szervezet védekező rendszerének megfelelő működéséhez, a           C-vitamin és a cink együttes hatással az immunrendszert stimulálja. A legtöbb betegség hátterében szinte mindig kimutatható a legyengült immunrendszer, sőt egyes kutatók azt állítják, hogy jól működő immunrendszer esetében nem léphet fel súlyos betegség. Az immunrendszerünkre negatívan ható legbefolyásosabb tényezők a helytelen táplálkozás (savas ételek túlsúlya, rossz emésztés, kevés folyadék, vitamin és ásványianyag hiány. Továbbá a környezetünkben jelen lévő paraziták, vírusok, baktériumok, méreganyagok, vegyszerek és a negatív stressz (kín, feszültség, aggodalom). Az immunrendszer hiányos, vagy gyenge működése, több betegség forrása, így az egész szervezet egészségére prevenciós jelleggel hat. Európában a Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) játszik jelentős szerepet az immunbetegségek terápiájában. A kasvirág természetes antimikróbás és fertőzés gátló: véd a baktériumok, vírusok, gombák és egyéb kórokozók ellen. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!